” به مرکز دندانپزشکی کودکان کسری خوش آمدید”
مرکز دندانپزشکی کودکان کسری در خدمت فرزندان البرز
دندانپزشکی کودکان از آنجایی که با بچه های کم سن و سال در ارتباط است نیاز به محیطی کودکانه و کم استرس با تجهیزات خاص اطفال دارد.کلینیک دندانپزشکی کودکان کسری در کرج اولین دارنده یونیت صندلیهای مخصوص کودکان با شکل فانتزی دایناسور در کرج میباشد و طراحی فضای متناسب کودکان ایرانی در آن لحاظ شده است.مراکزی که به صورت تخصصی برای کودکان آماده سازی می شوند در ایجاد یک حس خوب و شاد در کودک بسیار مؤثر است .
تیم درمانی ما با دانستن روشهای ویژه مدیریت رفتاری اطفال و درک تفاوتهای فردی فرزندان عزیزمان بهترین شیوه را در فرایند پذیرش و درمان در پیش می گیرد.تلاش ما این است که نخستین تجربه دندانپزشکی کودکان، سازنده تصویر ذهنی مثبت و خوشایندی برای آنان در آینده باشد .
دندانپزشکی تحت بیهوشی کودکان
درمان دندانپزشکی کودکان تحت بیهوشی برای اطفال کم سن یا آن دسته از بچه هایی که همکاری لازم برای درمان دندانپزشکی کودکان در حالت معمول را ندارند انجام می شود. معمولا تمام دندانهایی که خراب هستند در همان یک جلسه درمان دندانپزشکی تحت بیهوشی درست می شوند.برای اطمینان از بی خطر بودن فرایند بیهوشی ، ابتدا آزمایش چکاپ اولیه و مشاوره با پزشک کودک گرفته شده سپس در صورت تایید ، تایم بیهوشی تعیین می گردد.
درمان دندانپزشکی تحت بیهوشی در مطب یا درمانگاه نباید انجام شود و حتما در مراکز دندانپزشکی تحت بیهوشی مجهز به اتاق مخصوص با امکانات لازم قابل انجام است. فرایند پذیرش ، درمان دندانپزشکی تحت بیهوشی و ترخیص کودک در یک روز اجرا می گردد .
هزینه دندانپزشکی کودکان تحت بیهوشی:
هزینه درمان دندانپزشکی تحت بیهوشی نسبت به درمان دندانپزشکی کودکان بدون بیهوشی تفاوتی ندارد و با همان تعرفه مرکز دندانپزشکی کودکان کسری انجام می شود.
فقط هزینه خدمات و پزشک متخصص بیهوشی بصورت جداگانه محاسبه و دریافت می شود.این مبلغ هیچ ارتباطی به دندانپزشک کودک یا مرکز دندانپزشکی کودکان کسری نداشته و مستقیما توسط کلینیک بیهوشی دریافت می گردد.
درمان دندانپزشکی اطفال
در بهترین مرکز دندانپزشکی کودکان کرج
بهترین زمان مراجعه کودک به دندانپزشکی
بهتر است مراجعه منظم کودک به دندانپزشک از سن یک سالگی و با رویش اولین دندانهای شیری آغاز شود. والدین گرامی دقت کنند که موقع درد و عفونت دندان، موقعیت مناسبی برای اولین مواجهه کودک با درمانهای دندانپزشکی نیست و دیگر دیر شده است و قطعا باید زودتر معاینه دندانپزشکی انجام می شده است.چرا که در جلسات اول نباید درمانهای سنگین و طولانی که نیازمند پذیرش و تحمل زیادی است، انجام شود و بهتر است فقط در حد آشنایی، ویزیت، برساژ و فلورایدتراپی باشد.تلاش کرده ایم امکان انجام درمانهای دندانپزشکی در محیطی مناسب را برای فرزندانمان فراهم کنیم..
دندانپزشکی کودکان در کرج
معرفی مرکز دندانپزشکی کودکان کسری کرج :
مرکز دندانپزشکی کودکان کسری در جهانشهر کرج و با دسترسی آسان از تمام نقاط شهر کرج قرار دارد.دکوراسیون و فضاسازی مخصوص کودکان، القا کننده حس آرامش و شادی در مراجعه کنندکان دوست داشتنی و کم سن ما می باشد. تجهیزات تخصصی دندانپزشکی اطفال، استفاده از متریال و مواد دندانی مرغوب و معتبر در کنار تیم درمانی با تجربه و دانش روز امکان ارائه درمانهای دندان کودکان را با بهترین کیفیت فراهم می آورد. در سال 1397 ما موفق شدیم با فراهم آوردن شرایط لازم ، سه استاندارد ISO را از موسسه معتبر TUV-Cert دریافت نماییم که شامل موارد زیر است. استاندارهای ISO دریافت شده :
- ISO 9001 استاندارد کیفیت
- ISO IWA1استاندارد کیفیت مراکز بهداشتی-درمانی
- ISO 10004 استاندارد سنجش رضایت مشتری
معرفی پزشکان مرکز
خدمات کلینیک دندانپزشکی کودکان کسری
انواع درمان های دندانپزشکی کودکان
- معاینه دهان نوزادان و بررسی احتمال پوسیدگی دندان در مادر و کودک
- مراقبتهای دندانپزشکی پیشگیرانه از جمله جرمگیری، فلوراید تراپی و همچنین توصیه های غذایی.
- مشاوره برای کنترل عاداتهای دهانی مانند مکیدن انگشت و پستانک و یا ترک آنها
- درمان پوسیدگی دندان شیری
- ترمیم پوسیدگی دندان
- پالپوتومی دندان شیری (عصب کشی دندان شیری)
- شیاربند (Fissure Sealant)
- روکش استیل دندان شیری (S.S. Crown)
- بازسازی و ترمیم زیبایی شکستگی دندان های جلو که معمولا به علت ضربه و حادثه ایجاد می شود
- قرار دادن فضا نگهدار در جای خالی دندانی که زودتر از موعد کشیده می شود.
- کشیدن دندانهای غیر قابل درمان و عفونی
- معاینه و درمان برای مرتب کردن ردیف دندانها ، ارتودنسی پیشگیری و کنترل ترتیب رویش دندان ها
- درمان دندانپزشکی تحت بیهوشی
- ارزیابی و تشخیص مشکلات دهانی مربوط به بیماریهایی مانند دیابت، نقص مادر زادی قلب، آسم، آلرژی فصلی و اختلال کمبود توجه و بیش فعالی.
- کنترل بیماریهای لثه و مشکلاتی مانند تبخال دهان، آفت دهان،کوتاهی فرنوم و غیره.
- مراقبت و درمان آسیبهایی مانند شکستگی، جا به جایی یا کنده شدن دندان بر اثر ضربه های شدید
مدیریت رفتاروهمکاری کودک حین درمان:
یکی ازمشکلات دندانپزشکی کودکان، جلب همکاری و صبوری کودک در حین معاینه است. دندانپزشک اطفال میداند چگونه دهان کودک را معاینه کند که کودک اذیت نشده و شرایط را تحمل کند. همچنین دندانپزشکان اطفال در مطب خود تجهیزات مخصوص کودکان دارند که طراحی آن برای کودکان جالب و سرگرم کننده است.
در جلسات درمانی ، بهتر است والدین در اتاق درمان حضور دائم نداشته باشند و اگرنیاز شد ، با هماهنگی دندانپزشک وارد شوند.تجربه نشان دادهاست کنترل اضطراب و مدیریت رفتار بچه ها با حضور والدین سخت تر میشود.والدین گرامی باید توجه داشتهباشند که از صحبت کردن با کودک در حال درمان خودداری کنند و اجازه بدهند کودک با دندانپزشک ارتباط برقرار کند .خصوصاً گفتن کلماتی مانند : « نترس ، درد نداره ، آمپول نمیزنه ، چشماتو ببند و . . . » که القاء کننده شروع یک کار ترسناک و دردناک است ، تاثیر بسیار بدی بر کودک دارد .
مطالب زیر برای آگاهی بیشتر شما در زمینه دندانپزشکی کودکان تهیه شدهاست .خواهشمندیم با ما در تماس باشید و با نظرات سازنده خود ، ما را در راه بهتر شدن یاری فرمایید.
سوالات مهم از دندان پزشک کودکان
در صورتی که مصرف مواد غذایی گرم یا سرد باعث ایجاد ناراحتی و تیر کشیدن دندان شود بطور کلی می گویند دندان حساس شده است. حساسیت دندانها به دلایل مختلف همچون موارد زیر ایجاد میشود:
- پوسیدگی دندان (کرمخوردگی)
- ترکخوردگی دندانها
- فرسودگی یا نقص در پرکردگی دندان
- تحلیل لثه
- ساییدگی و نازک شدن مینای دندان
- قرار گرفتن ریشه دندان در معرض محیط خارجی
تشخیص دقیق علت حساسیت دندان با معاینه دندانپزشک و تهیه عکس رادیوگرافی قابل انجام است و بسته به عامل ایجاد کننده آن باید درمان لازم انتخاب گردد
دندانهای شیری که در اصطلاح به آنها دندانهای اولیه نیز گفته میشود، معمولاً سفیدتر از دندانهای دائمی هستند، زیرا سطح کلسیم آنها بیشتر از دندانهای دائمی است. دندانهای شیری ممکن است به دلایل مختلف همچون موارد زیر دچار تغییر رنگ شوند:
- مسواک زدن نامناسب: در صورتی که دندانها به نحو مناسب مسواک زده نشوند، سطح دندان ممکن است دچار باکتری (پلاک) شده و این شرایط میتواند تغییر رنگ دندانها را به همراه داشته باشد.
- مصرف دارو: مصرف داروهای حاوی آهن همچون مکملهای ویتامین میتواند باعث لک شدن دندانهای شیری شود. علاوه بر این مصرف داروهای آنتیبیوتیک تتراسیکلین در طول دوره بارداری یا شیردهی نیز میتوانند باعث تغییر رنگ دندانهای شیری کودک شوند.
- وارد شدن آسیب به دندان: تیره شدن دندان میتواند در نتیجه خونریزی داخل دندان در نتیجه آسیب وارد شده به آن ایجاد شود.
- ضعیف شدن مینای دندان: مشکلات ژنتیک در ارتباط با تشکیل دندان میتوانند با تغییر رنگ دندانهای شیری ارتباط داشته باشند.
- مصرف بیش از حد فلوراید: مصرف منظم آب حاوی فلوراید به همراه مواد غذایی کودک میتواند ریسک یا خطر ایجاد خطوط و رگههای سفید کمرنگ را بر روی دندانها افزایش دهد. در اصطلاح به این مشکل فلوئوروزیس گفته میشود.
- بیماری: بعضی کودکان ممکن است با رشد دندانهای شیری به رنگ قهوهای یا زرد در دهان خود مواجه شوند و این شرایط بهطور خاص زمانی ایجاد میشود که کودک مقدار بیش از حد بیلیروبین (bilirubin) در خون خود در هنگام تولد داشته باشد (هیپربیلیروبینمی).
آبسه دندان به سرعت در دهان تشکیل میشود. در حقیقت گاهی اوقات آبسه فقط با گذشت یک یا دو روز پس از ایجاد عفونت در دهان تشکیل میگردد. دو نوع اصلی آبسه به شرح زیر هستند:
- آبسه لثه (که تحت عنوان آبسه پریودنتال نیز شناخته میشود) معمولاً در نتیجه ایجاد عفونت در فضای بین دندان و لثه ایجاد میشود. به این ترتیب در افراد دچار بیماری شدید پریودنتال، باکتریها میتوانند زیر خط لثه و در محل استخوان جمع شوند.
- آبسه مرتبط با دندان (که تحت عنوان آبسه پریاپیکال نیز شناخته میشود) در داخل دندان ایجاد میگردد. این شرایط اغلب زمانی مشاهده میشود که عصب دندان از بین برود. این نوع آبسه در نوک ریشه دندان ایجاد شده و در بافت استخوانی اطراف آن پخش میشود.
در حدود ۸۵% کودکان دچار بوی بد دهان دارای مشکلات خاص دهان و دندان هستند. بیماری لثه، پوسیدگی دندان، تشکیل تومور در دهان، خشکی دهان، و تجمع باکتریها بر روی زبان، برخی دلایلی است که معمولاً باعث ایجاد بوی بد دهان میشوند. به این ترتیب استفاده از دهانشویه برای از بین بردن بوی بد دهان در هنگامی که کودک دچار مشکلات خاص دهان و دندان باشد، معمولاً فقط مشکل را مخفی کرده و آن را درمان نمیکند. به همین خاطر در صورتی که کودک شما بهطور مزمن دچار بوی بد دهان است، لازم است با دندانپزشک برای تشخیص علت ایجاد مشکل ملاقات شود.
پوسیدگی دندان نشان دهنده تخریب مینای دندان است. این شرایط ممکن است در کودکان، نوجوانان و افراد بزرگسال مشاهده شود. به این ترتیب یک لایه چسبنده از باکتری به صورت مداوم و ماندگار بر روی دندانها ایجاد میشود. هنگامی که فرد مواد غذایی یا نوشیدنیهای حاوی قند مصرف میکند، باکتریهای موجود در پلاک این مواد قندی را مصرف کرده و در نتیجه این فرآیند در دهان اسید ترشح میشود. این اسید در ادامه به مینای دندان حمله کرده و آن را از بین خواهد برد. ضخامت پلاک ایجاد شده بر روی دندانها میتواند باعث شود اسید ترشح شده توسط باکتریها به صورت بلندمدت در معرض تماس با دندانها قرار گرفته و با گذشت زمان باعث تجزیه و از بین رفتن مینای دندان شود. به این ترتیب با گذشت زمان فرد با پوسیدگی دندان مواجه میشود.
عقبرفتگی لثهها از روی دندانها در هنگامی که با افزایش احتمال ابتلا به بیماریهای لثه همراه شود، میتواند باعث شود ریشههای دندان در معرض تشکیل پلاک قرار گیرد. ریشههای دندان با پوششی به نام سمنتوم پوشانده شده که یک بافت نرمتر نسبت به مینای دندان است. این ماده مستعد ایجاد پوسیدگی است و حساسیت بیشتری به گرما، سرما و یا تماس دارد.
تشکیل جوانه دندانهای شیری از زمان جنینی آغاز میشود. بنابراین نوع تغذیه و مصرف داروها در حین بارداری میتواند در ساختار دندان شیری نوزاد تاثیر بگذارد. شروع رویش دندانهای شیری از 4 تا 18 ماهگی ممکن است متغیر باشد و زود یا دیر بودن آن جای نگرانی ندارد.البته در صورت تاخیر زیاد در رویش دندانها باید از نظر کارکرد نرمال غده تیروئید کودک چک شود. آخرین دندان شیری هم حدود 3-2 سالگی در میآید. رویش دندان باعث ایجاد التهاب و احساس فشار و خارش در لثه میشود که برای راحتتر شدن کودک میتوان ژلهای مخصوص، وسایل دندانی و داروهای خوراکی با نظر دندانپزشک استفاده کرد. در هر فک باید 10 دندان شیری درآید که جمعاً20 عدد میشود. اولین مراجعه به دندانپزشک باید در 1 سالگی انجام شود و سپس هر 6 ماه یکبار چک آپ انجام گیرد.
نامگذاری دندانهای شیری از خط وسط هر فک به سمت عقب به ترتیب D,C,B,A میباشد.
A: دندانهای پیشین که در وسط هر فک هستند 2 عدد بالا و 2 عدد پایین.
B: دو دندان کناری که مجاور دندانهای پیشین هستند.
C: دندانهای نیش پس از دندانهای کناری
D: دندانهای آسیایی اول که کوچکتر است.
E: دندانهای آسیایی دوم که بزرگتر است.
زمان افتادن دندانهای شیری به ترتیب زیر است:
دندانهای B و A بالا و پایین ، 7-5 سالگی
دندانهای C ، 10 – 8 سالگی
دندانهای E و D 12- 10 سالگی
بنابراین دندانهای E و D دیرتر از بقیه میافتند و احتمال خراب شدن آنها هم بیشتر است اما نباید زودتر از موعد کشیده شوند چون باعث ایجاد بینظمی در دندانهای دائمی میشوند. اگر بدلیل پوسیدگی خیلی زیاد و عدم امکان ترمیم دندان مجبور به کشیدن زود هنگام آن شدیم حتماً باید در فضای خالی آن فضا نگهدار ساخته و گذاشته شود و تا هنگام رویش دندان دائمی، محل خالی را نگه دارد.
تشکیل جوانه دندانهای دائمی در سنین 3-2 سالگی شروع میشود. بنابراین نوع تغذیه و داروهایی که ممکن است مصرف شود و احیاناً ضربه خوردن دندانهای شیری در این سنین تا 12 سالگی بر شکلگیری دندانهای دائمی تاثیر گذار است.
رویش دندانهای دائمی از6-5 سالگی و با لق شدن دندانهای شیری جلویی فک پایین آغاز میشود.نکته مهم برای افتادن 4 دندان شیری جلویی فک پایین این است که اول دنداهای اصلی از پشت در می آیند و پس از چند هفته تا چند ماه تازه دندانهای شیری جلویی می افتند. 4 دندان پیشین در فک پایین و 4 دندان پیشین در فک بالا تا 8 سالگی درمیآیند. دندانهای نیش و آسیا هم تا 12 سالگی رویش مییابند. نکته مهم، رویش دندان آسیای اول دائمی در سن 6 سالگی و در پشت آخرین دندان شیری است که برخی والدین به تصور این که دندان شیری است به آن توجهی نمیکنند. این دندان باید بلافاصله پس از رویش کامل، تحت روش پیشگیری شیاربند(Fissure Sealant) قرار گیرد تا دچار پوسیدگی زودهنگام نشود.
به مرور تا 12 سالگی تمام دندان های دائمی جایگزین دندان های شیری می شوند. در این سن 14 دندان در هر فک وجود دارد. دندان های عقل بین 18 تا 24 سالگی رویش پیدا می کنند و چنانچه به شکل درست و در فضای کافی قرار نگیرند باعث ایجاد درد و التهاب شده، بهتر است کشیده یا جراحی شوند. وجود دندانهای عقل نهفته در زیر لثه ممکن است باعث ایجاد یک نوع کیست در دور دندان شود. بنابراین بهتر است دندان های عقل نهفته را هرچه زودتر با جراحی خارج کرد.لازم به ذکر است کج شدن و نامرتبی دندان ها به دلیل فشار ناشی از رویش دندان عقل از نظر علمی مردود بوده و اگرچه از نظر زمانی ممکن است ایجاد نامرتبی و رویش دندان عقل همزمان باشند ولی ارتباطی به هم ندارند.
اطلاعات تماس
– بزرگسالان:
02632263690
چهارراه طالقانی شمالی،کوچه نسیم،ساختمان زرین،طبقه اول
– کودکان:
02634484176
جهانشهر،خیابان کسری،نبش گلایل،ساختمان پزشکان کسری،طبقه 5