هر یک از ما ممکن است در اثر افزایش سن، پوسیدگی و آسیب شدید به دندان یا بیماری لثه، یک یا چند عدد از دندان‌های دائمی خود را از دست بدهیم. در این شرایط، معمولا دندانپزشک توصیه می‌کند که از پروتز یا ایمپلنت دندان استفاده شود.

برخلاف پروتز دندان که طول عمر کمی دارد و در زمان غذا خوردن و صحبت کردن مدام جابه‌جا می‌شود. ایمپلنت دندان بیش از ۱۰ سال ماندگاری دارد و به کمک جراحی‌های جزئی در استخوان فک قرار می‌گیرد. در واقع ساختاری مشابه دندان طبیعی دارد و به‌همین‌دلیل محبوبیت زیادی پیدا کرده است. با این وجود، نمی‌توان عوارض ایمپلنت دندان را نادیده گرفت. در ادامه به جزئیات بیشتری از این مسئله اشاره خواهیم کرد.

ایمپلنت دندان چیست

ایمپلنت به معنی جایگزین کردن دندان از دست رفته به کمک پایه ای به نام فیکسچر (Fixture) و از جنس تیتانیوم است که با انجام جراحی خاصی در محل ریشه دندان کشیده شده گذاشته می شود.

حدود 3 تا 6 ماه بعد از جراحی یک قطعه دیگر به عنوان زیر ساخت تاج دندان روی این پایه پیچ می شود که به آن اباتمنت (Abutment) می گویند. روکش نهایی روی اباتمنت چسبانده می شود که ظاهر آن همانند دندان واقعی است.

اجزای ایمپلنت

مزایا

  •  جلوگیری از تحلیل رفتن استخوان فک در محل دندان خالی
  • جلوگیری از حرکت کردنن دندانهای مجاور ناحیه بی دندانی
  • جلوگیری از تراش و آسیب دیدن دندانهای مجاور (نسبت به روش پل یا یریج)
  • دوام و  ماندگاری طولانی
  • کارایی شبیه به دندان طبیعی

ایمپلنت دندان ازنظر جراحی در استخوان فک جای داده می شوند و بعنوان ریشه های دندان از دست رفته به کار می روند. تیتانیوم با استخوان فک جوش خورده و سازگار میشود، ایمپلنت نمی لغزد، تولید صدا نمی کند یا سبب آسیب استخوانی نمی شود.

ایمپلنت برای چه کسانی مناسب است

بطورکلی، ایمپلنت های دندانی برای افرادی مناسب است که:

  • یک یا چند دندان ازدست رفته دارند.
  • استخوان فک تراکم قابل قبولی دارد.
  • استخوان کافی برای محکم نگهداشتن ایمپلنت ها وجود دارد یا از امکان پیوند استخوان برخوردارند.
  • بافت دهانی سالم و بدون عفونت  دارند.
  • وضعیت سلامت عمومی قابل قبولی دارند که التیام زخم و جوش خوردن استخوان را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد.
  • به استفاده از دندان مصنوعی تمایلی ندارند.
  • می توانند دهانشان را برای انجام جراحی به اندازه کافی باز کنند.
  • هزینه درمان را می توانند بپردازند.
  • فرایند چندماهه درمان را حتماً به پایان می رسانند.

عوارض

جراحی ایمپلنت دندان همانند هر جراحی دیگری همراه با ریسک است. احتمال این ریسک ها خیلی کم است ولی به هرحال شاید اتفاق بیفتد. اطلاعات کامل در مورد بررسی میزان عوارض ایمپلنت نسبت به سایر درمان ها را اینجا بخوانید.

این ریسک ها عبارتنداز:

  • عفونت در محل ایمپلنت
  • جوش نخوردن استخوان به ایمپلنت و شکست درمان
  • صدمه یا آسیب به ساختارهای پیرامونی همچون عروق خونی یا دندان دیگر
  • صدمه به عصب که با درد، بی حسی یا سوزش در دندان طبیعی، لثه ها، لب ها یا چانه همراه است.
  • مشکلات سینوسی، وقتی ایمپلنت های دندانی واقع در فک بالایی در یکی از حفره های سینوسی وارد شوند.

 

مراحل جراحی کار گذاری ایمپلنت دندان

چگونگی انجام جراحی دندان به نوع ایمپلنت و وضعیت فک شما بستگی دارد.اما بطور کلی شامل مراحل زیر است:

  1. بی حس کردن ناحیه جراحی
  2. برش و کنار زدن بافت نرم لثه ار روی استخوان محل جراحی
  3. سوراخ کردن استخوان دندان مربوطه با دریل های مخصوص از ریز به درشت
  4. گذاشتن ایمپلنت در حفره دریل شده و سفت کردن آن با آچار مخصوص
  5. گذاشتن درپوش
  6. بخیه کردن لثه و بستن زخم

مراحل جراحی ایمپلنت دندان

فرایند درمان :

چون ایمپلنت دندان به یک یا چند جراحی نیازدارند، باید ارزیابی کاملی از فرایند بشرح ذیل داشته باشید:

  • بررسی کامل دهان و  دندانهای موجود
  • رادیوگرافی و اسکن سه بعدی از ناحیه
  • تعیین شرایط استخوان و سایز ایمپلنت

 

چه موقع پیوند استخوان لازم است؟

اگر ضخامت یا ارتفاع استخوان در ناحیه دندان خالی کافی نباشد با پودر استخوان مصنوعی یا برداشتن استخوان از قسمت دیگری از دهان یا بدن، ناحیه مربوطه بازسازی می شود.

اگر استخوان فک بقدرکافی ضخیم نباشد یا خیلی نرم باشد، پیوند قبل از جراحی ایمپلنت دندان لازم است. بدلیل اینکه عمل جویدن ، فشار زیادی را به استخوان وارد می‌کند اگر نتواند از ایمپلنت پشتیبانی کند، جراحی احتمالاً موفقیت آمیز نیست. پیوند استخوان پایه ی محکم تری را ایجاد میکند.

یک تکه از استخوان در پیوند استخوان از بخش دیگر فک یا بدن- مثلاً مفصل ران- برداشته می شود و به استخوان فک پیوند زده میشود. حدوداً 9 ماه طول می کشد که استخوان پیوند زده شده بقدر کافی استخوان جدید را برای حمایت از درمان رشد دهد. در برخی موارد، حداقل پیوند استخوانی لازم است که همزمان با جراحی انجام می شود. وضعیت استخوان فک چگونگی روند کار را تعیین می‌کند.

جایگذاری اباتمنت:

برای جایگذاری اباتمنت سه تا شش ماه بعد از جراحی اولیه و کار گذاشتن فیکسچر(پایه ایمپلنت) دندانپزشک دوباره لثه را برای گذاشتن فرم دهنده لثه یا اباتمنت ایمپلنت  می شکافد.

اباتمنت به ایمپلنت دندان وصل می شود.

سپس بافت لثه تقریباً بسته می شود

در بسیاری از موارد، وقتی پایه کاشته میشود، فرم دهنده لثه به پایه فلزی ایمپلنت دندان وصل می شود. این بدان معنی است که به جراحی بیشتری نیازی نخواهید داشت. چون اباتمنت تا خط لثه پیش می آید، با بازکردن دهان قابل­ مشاهده است- و بدین ترتیب دندانپزشک پروتز دندان را کامل می کند. برخی افراد آن ظاهر را دوست ندارند و ترجیح می دهند اباتمنت با روش مجزای دیگری جایگذاری شود.

انتخاب روکش جدید

پس از جایگذاری اباتمنت، لثه باید به مدت 1 یا 2 هفته قبل از اتصال به روکش التیام یابد. وقتی لثه التیام یافت، قالب گیری های بیشتری انجام میدهید. این قالب گیری ها در ساخت روکش دندان با ظاهر طبیعی استفاده می شوند. روکش نمی تواند جایگذاری شود، تااینکه استخوان فک برای پشتیبانی استفاده از دندان جدید بقدرکافی قوی شود.

مقاله : راهنمای انتخاب انواع ایمپلنت دندان را اینجا ببینید.

شما و متخصص دندانپزشکی می توانید 2 نوع پروتز انتخاب کنید:

  • پروتز متحرک: این نوع به پروتز قابل برداشتن است و یک دندان سفید مصنوعی احاطه شده توسط لثه ی پلاستیکی صورتی رنگ است. روی یک فریم فلزی نصب می شود که به اباتمنت ایمپلنت وصل می‌شود. و با اطمینان درمحل می چسبد. برای ترمیم یا تمیزی روزانه به آسانی برداشته می شود. وقتی چندین دندان در فک پایینی جایگزین می شود غالباً یک انتخاب خوب است، اساساً چون نسبت به چندین ایمپلنت مجزا مقرون بصرفه و حتی نسبت به دندان مصنوعی مطمئن تر است.
  • پروتز ثابت: در این نوع، پروتز برای همیشه روی یک بست ایمپلنت پیچ یا سیمانی می شود. نمی توانید دندان را برای تمیزکردن یا درطی خواب بردارید. می توانید چندین دندان از دست رفته را با این روش جایگزین کنید. هر روکش به ایمپلنت دندانی خودش وصل می شود.

هزینه و قیمت ایمپلنت دندان چقدر است؟

هزینه ایمپلنت دندان

هزینه درمان این روش به عوامل زیر بستگی دارد که در ادامه برای شما آورده شده است.در مرکز ما هزینه درمان کامل از جراحی تا روکش نهایی آن در تاریخ نگارش این مطلب که بیستم اردیبهشت ماه 99 است، 6.5 میلیون تومان می باشد.

  • برند لوازم و قیمت آن
  • نوع و کیفیت روکش نهایی
  • نیاز یا عدم نیاز به پیوند استخوان
  • تجربه ، دقت و کیفیت کار دندانپزشک و دستمزد وی
  • امکانات ، سطح استاندارد و بهداشت مطب یا کلینیک
  • مدت و اصالت ضمانت کیفی درمان توسط دندانپزشک

هزینه راه های دیگر جایگزینی دندان با پست و کور

 

مراقبت‌های لازم برای بعد از ایمپلنت دندان

برای کاهش عوارض ایمپلنت دندان، فقط نباید به نکات ذکرشده در مورد آمادگی‌های قبل از ایمپلنت توجه کنید. آگاهی از مراقبت‌های بعد از ایمپلنت و توجه به آن‌ها نیز لازم است. برای کاهش درد و تورم، هر بار به مدت ۱۰ دقیقه از کمپرس سرد استفاده کنید. همچنین:

  • داروهای تجویزشده توسط دندانپزشک را به طور منظم مصرف کنید.
  • تا چند روز از خوردن غذاهای خیلی سرد یا خیلی گرم پرهیز کنید.
  • تا یک هفته مواد غذایی سفت مانند ته‌دیگ و یخ و مواد غذایی چسبناک مانند آب‌نبات نخورید.
  • تا دو هفته غذاهای ملایم و نرم مانند پوره سیب‌زمینی و سوپ بخورید.
  • حداقل تا دو هفته مصرف سیگار و نوشیدنی‌های حاوی الکل و کافئین را متوقف کنید. زیرا با کاهش سرعت بهبودی محل جراحی، زمینه بروز عوارض ایمپلنت دندان را فراهم می‌کنند.
  • روزی دو بار مسواک بزنید و شب‌ها قبل از خواب از نخ‌دندان استفاده کنید.
  • تقریبا هر ۶ ماه یکبار، برای مراجعه منظم به دندانپزشکی برنامه‌ریزی کنید.

 

عوارض ایمپلنت دندان

سوالات متدوال در مورد ایمپلنت

1. بهترین برند لوازم

در این مورد بهترینی وجود ندارد ولی می توان بر اساس شهرت و قدمت شرکت و کشور سازنده طبقه بندی کیفی به شکل عالی, خوب و متوسط انجام داد.تمام ایمپلنتهای دندانی موجود در بازار ایران استانداردهای لازم بین المللی را دارند .شما باید از دندانپزشکتان مشخصات لوازمی که می خواهد استفاده کند را بپرسید و ضمانت کارکرد مناسب و راحت آن را حداقل برای 5 سال خواستار شوید.

در مرکز دندانپزشکی زیبایی دکتر صادقی نژاد از ایمپلنت ” آی سی ایکس” (I.C.X) ساخت آلمان با ضمانت 5 ساله استفاده می شود.

2. طول عمر این درمان

اگر درمان درست انجام شود و شما نیز مراقبتهای لازم و بهداشت مناسبی داشته باشید ایمپلنتهای دندانی بین 10 تا 25 سال دوام خواهند داشت.این دامنه متناسب با کیفیت متریال و نوع کار و شرایط جسمی و سنی بیمار متغیر است.

جراحی ایمپلنت دندان معمولاً یک جراحی سرپایی در چند مرحله بشمارمی‌آید:

دندان آسیب دیده کشیده می شود.

استخوان فک برای جراحی آماده می شود، فرایندی که گاهی اوقات با پیوند استخوان همراه است.

جراح پس از التیام استخوان فک، پایه ایمپلنت دندان را در استخوان فک قرار می دهد.

دوره ی التیام چند ماه طول می کشد.

جراح اباتمنت را قرار می دهد و پس از آن روکش جدید (تاج) گذاشته می شود.

کل فرایند از شروع تا پایان چند ماه طول می کشد- 3 تا 9 ماه و بعضاً طولانی تر. بسیاری از آن زمان مختص التیام و انتظار رشد استخوان جدید در فک است.

3. مراقبتهای بعد از درمان

تورم لثه ها و صورت

کبودی پوست و لثه ها

درد در محل ایمپلنت

اندکی خونریزی

اگر تورم، ناراحتی یا هر مشکل دیگری در روزهای پس از جراحی بدترشود، با دندانپزشکتان تماس بگیرید.

پس از هرمرحله جراحی، تا التیام جراحی- 4-2روز باید غذاهای نرم مصرف کنید. اگر بخیه ها خودجذب شونده نباشند، پزشک آنها را 10 روز بعد می کشد. برای مطالعه کامل اقدامات برای مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان روی لینک کلیک کنید.

4. کاریرد لیزر در درمان ایمپلنت دندان

امروزه لیزر در همه زمینه‌ها کاربرد دارد یکی از مهم‌ ترین کاربردهای لیزر در جراحی ‌های کنار زدن لثه در ایمپلنت هایی است که دو مرحله ای انجام می شود. استفاده از لیزر جراحی، برای کمک به باز کردن لثه و مرحله دوم، بهبود فرم‌ دهی بافت نرم توصیه می ‌شود. به‌علاوه استفاده از لیزر برای کمک به ضدعفونی سطوح ایمپلنتی که دچار التهاب و عفونت شده است پیشنهاد می‌شود.

در‌نتیجه لیزر یکی از تکنیک ‌های درمانی جدید در دندانپزشکی است که باعث کاهش زمان درد و خونریزی می ‌شود. دکتر صادقی نژاد فلوشیپ دندانپزشکی با لیزر

در جراحی ایمپلنت یا کاشت دندان هم مثل سایر جراحی ‌های دهان سرعت ترمیم و خاصیت ضدالتهابی و ضددردی لیزر کمک شایانی به مشکلات پس از ایمپلنت می‌کند.البته توجه نمایید که تا کنون انجام جراحی جایگذاری ایمپلنت (مرحله اول یا کاشت پایه) طبق روش معمول و با کمک دریل های مخصوص هر سیستم ایمپلنتی انجام می شود و لیزر در این مورد فعلا هیچگونه کاربرد مستقیمی ندارد.پس تبلیغاتی با عنوان ” کاشت ایمپلنت با لیزر ” فریبکارانه است.

مشتاقانه منتظر شما هستیم

دسترسی سریع
اطلاعات تماس

– بزرگسالان:

02632263690
چهارراه طالقانی شمالی،کوچه نسیم،ساختمان زرین،طبقه اول

– کودکان:

02634484176
جهانشهر،خیابان کسری،نبش گلایل،ساختمان پزشکان کسری،طبقه 5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

سلام بازدید کننده گرامی

×