شیاربند دندان فیشورسیلنت

شیاربند یا فیشورسیلنت دندان چیست ؟

فیشور سیلانت  یا شیاربندیک لایه پوشش نازک از جنس کامپوزیت مایع دندانپزشکی است که روی شیارهای سطح جونده دندانهای آسیا قرار گرفته و با مسدود کردن و بستن عمق این شیارها از وارد شدن باکتری های پوسیدگی زا و نیز مواد غذایی چسبناک مانند شکلات به داخل این خلل و فرج ها جلوگیری می کند.در نتیجه احتمال پوسیدگی دندان کمتر می گردد.

مسواک زدن و نخ دندان کشیدن بهترین راههای پیشگیری از کرم خوردگی و پوسیدگی دندان است .اما همیشه دسترسی به همه سطوح دندان  و تمیز نگه داشتن آنها آسان نیست به خصوص در مورد دندانهای عقبی که از آنها برای آسیاب کردن غذا استفاده میکنیم (دندانهای آسیاب یا مولر). دندانهای آسیاب سطح جونده ناهموار و نامسطح دارند و مکان مناسبی برای گیر کردن ذرات غذا و پنهان شدن باکتریهای عامل پوسیدگی دندان هستند.

توجه داشته باشید فیشور سیلانت هرگز جایگزین مسواک و نخ دندان نیست بلکه روشی برای بستن فرو رفتگیها و شیارهاست تا به دسترسی مسواک به این نواحی و تمیز ماندن دندان کمک نماید. به این ترتیب جلوی پوسیدگی دندان گرفته شده و حتی مراحل اولیه پوسیدگی متوقف میشود.

در واقع مشخص شده است که فیشور سیلانت تقریبا 80 درصد خطر پوسیدگی را در دندانهای آسیاب کاهش میدهد. به خصوص در مورد سلامت دندانهای کودکان این امر اهمیت بسزایی دارد. در سال 2016 مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در امریکا گزارشی را منتشر کرد که اهمیت استفاده از فیشور سیلانت در کودکان دبستانی را نشان میداد. طبق گزارش این مرکز کودکان دبستانی که فیشور سیلانت در دندانهایشان نداشتند، تقریبا سه برابر کودکانی که فیشور سیلانت داشتند دچار پوسیدگی دندان شدند.

[ux_banner height=”350px” bg=”811″ bg_overlay=”rgba(0,0,0,.5)” bg_pos=”77% 24%”]

[/ux_banner]
[section]

[gap height=”40px”]

[row h_align=”center”]

[col span__sm=”10″]

فیشور سیلانت یا شیاربند چگونه از دندان محافظت میکند؟

فیشور سیلانت را همانند یک کاوِر تصور کنید. هنگامی که باکتریهای عامل پوسیدگی دندان که در دهان همه وجود دارند، به ذرات باقی مانده غذا در دندانها دسترسی پیدا میکنند، از این مواد غذایی تغذیه کرده و اسید تولید میکنند. اسید ناشی از فعالیت باکتریها باعث حل شدن دندان و ایجاد سوراخهایی در آن میشود. این سوراخها همان پوسیدگی و کرم خوردگی هستند. پس از پوشاندن و بستن شیارهای  سطح جونده دندان با فیشور سیلانت یا شیاربند، دیگر ذرات غذا در دندان گیر نمیکنند و باکتریها جایی برای پنهان شدن در سطح جونده دندان که از دسترس مسواک دور بماند پیدا نمیکنند.

چه کسانی باید فیشور سیلانت استفاده کنند؟

کودکان و بزرگسالان همه میتوانند از فیشور سیلانت استفاده کنند اما هر چه زودتر دندانهایتان را فیشور سیلانت کنید بهتر است. دندان آسیاب اول از 6 سالگی و دندان آسیاب دوم حدود 12 سالگی از لثه بیرون میزند. هر چه زودتر سطح این دندانها را بپوشانید، صرفه جویی بیشتری در زمان و هزینه در بلند مدت انجام داده اید. برای اطمینان از مناسب بودن فیشور سیلانت برای خود یا خانواده تان با دندانپزشک مشورت کنید.

فیشور سیلانت چگونه روی دندان قرار میگیرد؟

فیشور سیلانت کردن دندان فرایندی سریع، بدون درد و ساده است. دندانپزشک ابتدا ناحیه تحت درمان را تمیز و خشک میکند. سپس یک ژل اسیدی روی دندان قرار میدهد. این ژل سطح دندان را زبر میکند تا اتصال محکمی بین دندان و مواد فیشور سیلانت برقرار شود. پس از چند ثانیه دندانپزشک ژل را شسته و دندان را خشک میکند. در مرحله بعد فیشور سیلانت روی شیارهای دندان قرار میگیرد و در آخر با استفاده از تابش نور مخصوصی مواد در جای خود سفت میشوند (شکل بالا).

آیا فیشور سیلانت را در نواحی پوسیدگی دندان نیز میتوان استفاده کرد؟

فیشور سیلانت را میتوان در نواحی که در مراحل اولیه پوسیدگی بوده اند استفاده کرد تا از آسیب دیدن بیشتر دندان جلوگیری نمود. چون برخی فیشور سیلانت ها شفاف هستند دندانپزشک در هر بار معاینه میتواند بر آن نظارت کند تا مطمئن شود کار خود را به درستی انجام میدهد.

ایا فیشور سیلانت عوارض ندارد؟

به استثنای آلرژی به مواد فیشور سیلانت که در برخی افراد ممکن است اتفاق بیفتد، هیچ عارضه دیگری تا کنون گزارش نشده است.

دوام فیشور سیلانت چقدر است؟

طول عمر فیشور سیلانت اغلب چند سال است. دندانپزشک در چکاپ سالیانه وضعیت فیشور سیلانت شما را ارزیابی میکند و در صورت لزوم آن را تعویض مینماید.

[/col]

[/row]

[/section]
[title text=”لینک های مرتبط”]

[blog_posts style=”normal” columns=”3″ columns__md=”1″ cat=”9″ posts=”12″ image_height=”56.25%”]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

سلام بازدید کننده گرامی

×