خونریزی دهان و دندان

[section]

علت خون آمدن دهان و لثه چیست ؟

  1. التهاب و عفونت لثه
  2. پوسیدگی عمیق بین دندان
  3. زخمهای مخاط دهان مانند آفت یا اریتروپلاکیا
  4. زمان لق شدن دندانهای شیری و رویش دندانهای دایمی

التهاب خونریزی و قرمز شدن لثه ها از علائم بیماری ژنژیویت (التهاب لثه ها) است. خونریزی لثه و دندان هنگام مسواک زدن و نخ دندان کشیدن نیز پیش می آید. این بیماری لثه می تواند همراه با درد یا بدون درد باشد. اغلب مواقع، بیماری التهاب لثه نتیجه تشکیل پلاک میکروبی و ذرات غذایی در طوق دندان ها دور خط لثه است. در صورتی که پلاک به خوبی حین مسواک زدن تمیزنشود، به مرور زمان سخت و تبدیل به جرم می شود که باعث تشدید التهاب می گردد و با گذشت زمان موجب عقب رفتن لثه ها، لق شدن دندان و حتی آسیب دیدن استخوان ها می شود.

خونریزی در لثه، مخصوصا وقتی همراه با کبودی یا خونریزی در نواحی دیگر بدن باشد، نیز ناشی از بیماری هایی می تواند باشد که در فرآیند نرمال لخته شدن خون اختلال ایجاد می کنند. داروهای رقیق کننده خون یک علت خونریزی لثه در هنگام مسواک زدن هستند.کمبود ویتامین C هم می تواند یکی از علل خونریزی لثه باشد که در موارد شدید به این حالت بیماری اسکوربوت گفته می شود.

خونریزی لثه در بارداری نیز می تواند بر اثر تغییرات هورمونی که باعث افزایش حساسیت دندان و لثه ها می شود، باشد. افرادی که مبتلا به بیماری ها مثل ایدز یا دیابت هستند که عملکرد سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار می دهند نیز در معرض ابتلا به التهاب لثه قرار می گیرند. گاهی بیماری عفونت لثه نیز می تواند منجر به خونریزی لثه شود.

تشخیص دقیق علل خونریزی لثه با معاینه کامل دهان و دندانها و بررسی سوابق پزشکی و دارویی بیمار توسط دندانپزشک امکان پذیر است.

[/section]
[section padding__sm=”0px”]

[title text=”این خشکی دلایل متعددی دارد از جمله:”]

[gap]

[row]

[col span=”6″ span__sm=”12″]

[ux_banner height=”300px” height__sm=”230px” bg_color=”rgb(255,255,255)”]

[text_box text_color=”dark” width=”88″ scale=”137″ position_x=”50″ position_y=”50″ text_align=”right”]

تشخیص دقیق علل خونریزی لثه با معاینه کامل دهان و دندانها و بررسی سوابق پزشکی و دارویی بیمار توسط دندانپزشک امکان پذیر است.

[/text_box]

[/ux_banner]

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″ force_first=”small”]

[ux_banner height=”334px” height__sm=”231px” bg=”355″ bg_pos=”34% 68%”]

[/ux_banner]

[/col]

[/row]

[/section]
[section]

[ux_banner height=”350px” bg=”357″ bg_overlay=”rgba(0, 0, 0, 0.25)” bg_pos=”52% 81%”]

[/ux_banner]
[title text=”راه های جلوگیری و درمان خونریزی دهان” tag_name=”h2″]

[gap height=”40px”]

1. حفظ بهداشت دهان و دندان

بهترین راه برای پیشگیری از بیماری لثه حفظ بهداشت دهان و دندان است، بعضی از روش های درمان که در ادامه توضیح داده می شوند در صورت داشتن بیماری لثه توصیه می شوند.

2. جرم گیری و برساژ دندان

برای از بین بردن پلاک و جرمی که روی دندان ها تشکیل می شود، دندان پزشک به شما توصیه می کند که جرم گیری و برساژ دندان ها را انجام دهید . این یک نوع پاکسازی حرفه ای است که عموما توسط دندان پزشک صورت می گیرد و در درمان التهاب لثه و درمان خونریزی دهان موثر است.دندان پزشک با استفاده از ابزارهای خاص پلاک و جرم را از اطراف دندان های شما برمی دارد و سپس دندان های شما را با برساژ  صاف و تمیز  می کند  در صورتی که پلاک یا جرم زیادی بر روی دندان ها تشکیل شده باشد، باید بیش از یک مرتبه جرمگیری و برساژ  را انجام دهید.

3. صاف کردن سطح ریشه

در بعضی از موارد بیماری لثه، به تسطیح سطح ریشه نیاز است پاکسازی قسمت زیرین لثه ها باعث از بین رفتن باکتری ها در ریشه دندان ها می شود.

در صورتی که مبتلا به بیماری لثه شدید (مانند عفونت لثه) هستید، به روش های درمانی بیشتری مثل جراحی و ترمیم لثه نیاز دارید. در بعضی از موارد، خارج ساختن دندان آسیب دیده ضروری است. دندان پزشک می تواند در مورد روش و هزینه جراحی لثه مورد نیاز و نحوه انجام آن اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهد. در صورت نیاز، آنها شما را به یک متخصص ارجاع می دهند.

4. درمان عفونت لثه و دندان

عفونت دندان و لثه حاد همیشه باید توسط دندان پزشک درمان شود. درمان التهاب و عفونت دندان و لثه علاوه بر مراقبت بهتر از بهداشت دهان و درمان های دندانی که در بالا به آنها اشاره شد، شامل مصرف آنتی بیوتیک ها، داروهای مسکن و انواع مختلف دهان شویه ها می شود. در ادامه این روش های درمانی ارائه شده اند.

5. استفاده از دهان شویه

دهان شویه هایی که حاوی هیدروژن پروکسید یا کلرهگزیدین هستند برای درمان بیماری های لثه تجویز می شوند. بعضی از دهان شویه های حاوی کلرهگزیدین همچنین به صورت غیرتجویزی موجود هستند، با این وجود به اندازه دهان شویه های هیدروژن پروکسید موثر نیستند. شما همیشه باید قبل از مصرف دهان شویه دستورالعمل های آن را مطالعه کنید. در این مقاله در مورد اینکه چه کسانی به دهانشویه نیاز دارند صحبت شده است.  بعضی از انواع دهان شویه قبل از مصرف باید با آب ترکیب و رقیق تر شوند. در درمان التهاب لثه در بارداری دهان شویه های تجویزی باید با نظر پزشک زنان مصرف شود و همچنین در هنگام مراجعه به دندانپزشک، وی را در جریان وضعیت خود قرار دهید.

[/section]
[title text=”لینک های مرتبط”]

[blog_posts style=”normal” columns=”3″ columns__md=”1″ cat=”6″ posts=”12″ image_height=”56.25%”]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

سلام بازدید کننده گرامی

×