ارتودنسی ثابت

اطلاعات مفید برای درمان دندان با ارتودنسی ثابت

متداولترین وسیله ثابت ارتودنسی سیستم براکت است که متشکل است نگینهای براکت، بند، سیم ارتودنسی و قطعات دیگر است. بند ارتودنسی یک حلقه فلزی است که دور دندانهای آسیاب قرار می‌گیرد تا به عنوان لنگرگاه (انکوریج) از آنها استفاده کند. نگینهای براکت به سطح جلوی دندان ها چسبانده می‌شوند. سیم ارتودنسی یک سیم منحنی است که از تک تک نگینهای براکت عبور کرده و به بند فلزی متصل می‌شود. هر بار که سیم ارتودنسی سفت میشود، به دندان‌ها نیرو وارد کرده و آنها را به سمت مورد نظر می‌کشاند. به ترتیب دندان‌ها به تدریج به جایگاه درست منتقل می‌شوند. براکت معمولاً باید ماهی که با تنظیم شود تا نتایج دلخواه حاصل گردد. چند ماه تا چند سال ممکن است درمان ارتودنسی طول بکشد.

وسیله های ثابت اختصاصی

برای کنترل عادات دهانی نامناسب مانند مکیدن انگشت یا فشار زبان از وسیله ‌های خاص ارتودنسی استفاده می‌شود که به دندان‌ها متصل می‌گردند. از آنجایی ‌که استفاده از این وسیله‌ های ثابت ارتودنسی دشوار است، تنها به عنوان آخرین راه حل مورد استفاده قرار می‌گیرند.

فضا نگه دار ثابت

در صورتی که دندان شیری کودک زودتر از حد طبیعی بیفتد یا کشیده شود، برای خالی نگه داشتن جای آن (برای بیرون زدن دندان دائمی در آینده)، باید این فضا با کمک سیم ارتودنسی حفظ شود. برای این منظور از انواع فضا نگه دار استفاده می‌شود.

ارتودنسی ثابت به درمان ارتودنسی با کمک دستگاه ثابت ارتودنسی گفته می‌شود که در آن دستگاه ارتودنسی به دندان‌ها چسبانده می‌شود بنابراین بیمار نمی‌تواند آن را از دهان خارج کند. برای ارتودنسی ثابت از دستگاهی به نام براکت استفاده می‌شود. سیستم براکت خود انواع گوناگون دارد که بسته به ترجیح شخصی بیمار و نیازهای او انتخاب می‌گردد.

 

سوالات متداول در مورد ارتودنسی

تا چه مدت باید براکت در دهان بماند؟”

براکت به صورت 24 ساعته به مدت 12 تا 24 ماه در دهان می‌ماند اما زمان دقیق آن را ارتودنتیست با توجه به روند درمان مشخص می‌کند.

در طی درمان ارتودنسی ثابت چند مرتبه باید به مطب مراجعه کنیم؟”

برای تنظیم براکت باید مرتباً به ارتودنتیست مراجعه کنید تا از کارایی درست آن اطمینان حاصل شود. معمولاً هر 3 تا 4 هفته یک بار باید به پزشک مراجعه کنید. مراجعات منظم برای جلوگیری از بروز مشکل و طولانی شدن دوره درمان اهمیت زیادی دارد.

 آیا براکت درد دارد؟”

دهان به تغییرات بسیار حساس است و چند روز اول براکت و همچنین هر مرتبه که آن را تنظیم میکنید، ممکن است کمی درد یا فشار احساس کنید. برای برطرف شدن درد می‌توانید از مسکن های بدون نسخه مانند ایبوپروفن استفاده کنید. همچنین ممکن است برخی زواید براکت باعث تحریک و زخم بافت‌های نرم دهان مانند لثه‌، لب یا گونه شود. در این صورت می‌توانید مقداری موم دندان‌پزشکی بر روی این زواید قرار دهید.

 فعالیت های روزانه با ارتودنسی دندان چگونه خواهد بود ؟”

  • در طول درمان ارتودنسی صحبت کردن چگونه است؟

گاهی اوقات ممکن است قرار دادن براکت در دهان باعث شود تکلم و گفتار بیمار تحت تأثیر قرار بگیرد. با این حال خیلی زود به آن عادت کرده و می‌توانید ظرف چند روز به راحتی و درست صحبت کنید.

  • فعالیت ورزشی همراه با براکت چگونه است؟

در ارتودنسی ثابت از آنجایی که نمی‌توانید براکت را از دهان خارج کنید، باید از محافظ دهان استفاده کنید.

  • غذا خوردن با براکت چگونه است؟

از آنجایی‌ که براکت به دندان‌ها چسبانده شده و نمی‌توانید آن را در بیاورید، برخی محدودیت‌هایی در رژیم غذایی خود باید ایجاد کنید. در چند روز اول ممکن است جویدن برایتان سخت باشد بنابراین بهتر است غذاهای نرم مصرف کنید. از مصرف غذاهای چسبنده و شیرین پرهیز کنید. آدامس نباید بخورید چرا که به براکت می‌چسبد. از گاز زدن یا جویدن غذاهای سخت مانند سیب و هویج کامل پرهیز کنید. به جای آن می‌توانید سیب یا هویج را به قطعات کوچک تقسیم کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

سلام بازدید کننده گرامی

×